utredningsskjema

Veiledning og utføring av øyelokks hygiene

På øyelokkene finnes både hår, talgkjertler og vanlig hud. Hvis huden blir sår eller irritert, eller bakterier bygger seg opp på øyelokkskantene, kan dette føre til blefaritt. Blefaritt er hovedårsaken til tørre øyne, og er en betennelse som kan forårsakes av forskjellige grunner som eksem, allergi, meibomsk kjerteldysfunksjon og demodex.

Demodex er en parasitt som er i middfamilien, og forårsaker demodikose som er en betennelse. Cirka 90% av befolkningen har demodex, og det er bare å venne seg til tanken. Unge mennesker har vanligvis ikke så mye av dem, men mengden øker med alderen.

Ved å prioritere øyelokks hygiene kan det unngås å utvikle blefaritt, eller lindre symptomer på blefaritt. Vi veileder deg gjennom de beste metodene og legemidlene for å pleie øynenes hygiene, og hjelper deg også med utføringen av prosessen.

Behandling med øyedråper

Det finnes et hav av øyedråper på markedet i dag. Alle virker på forskjellige måter og har sine fordeler og ulemper.

Vi gir deg anbefalinger på hvilke øyedråper som vil ha best effekt på dine øyne, basert på din tilstand og dine behov. Slik får du akkurat det du trenger – uten å måtte teste alt.

Midlertidige eller permanente tåreplugger

Tåreplugger er en effektiv behandling for tørre øyne, hvor en plugg blir satt inn i tårekanalene. Tåreplugger sørger for at tårevæske holdes lengre og bedre i øyet, og derfor holder øyet bedre på fukt.

Hos Lacrimalis tilbyr vi både midlertidige og permanente tåreplugger. Prosedyren er helt smertefri. Det bør startes med midlertidige plugger, som løser seg opp etter 2-3 måneder. Du kan så gå videre med permanente plugger hvis du opplever den ønskede effekten. Permanente tåreplugger kan skylles ut ved behov.

Intense pulsed light behandling (IPL)

Ved Intense Pulsed Light (IPL) behandling brukes et dedikert instrument for stimulering av tørre øyne som hovedaskelig er forårsaket av fordamping. Instrumentet produserer sekvenser av uniforme og perfekt kalibrert lyspulser ved hjelp av en ny teknologi.

Ved hjelp av et kaldt lys stimuleres de meibomske kjertlene, og som respons vil de gjenoppta sekresjon. Strukturen på tårefilmen vil gå tilbake til normalen og symptomer assosiert med tørre øyne skal forsvinne.

Det anbefales 3-4 behandlinger for å oppnå best mulig effekt, og deretter en årlig vedlikeholdsbehandling om det er nødvendig.

Stimuleringen er ikke-invasiv, smertefri og harmløs for øyet. Prosedyren er 80% effektiv hos pasienter.

Våre bestselgere

kr 269,00
kr 220,00
kr 269,00
kr 460,00

Legemidler

Hylo-care

kr 245,00
Se alle våre produkter i nettbutikken »